Pages

Friday, July 22, 2011

Cara Mendapatkan Semula FB Chat Yang Lama
Kalau korang guna Facebook , mesti korang tak suka kan dengan Chat dia yang baru tu. Macam entah apa-apa letak kawan yang offline dalam list chat tu. Tak ada makna langsung. Paling teruk sekali pasal FB Chat yang baru ni , korang tak boleh tahu berapa ramai kawan korang tengah online.

Sebenarnya ada cara untuk mendapatkan balik FB Chat yang lama. Walaupun hasilnya tak la sebijik , tapi lagi ok dari FB Chat baru yang menyusahkan tu. Cara ni serasi dengan semua web browser yang wujud kat dunia ni.
Korang cuma pergi ke  http://www.facebook.com/presence/popout.php .
Kalau nak kesan yang lebih mendalam lagi ( :P ) korang boleh pin tab / bookmark page tu.
Bagi pengguna Firefox , Opera dan Chrome : Korang cuma perlu right click pada tab FB Chat tu dan pilih ’ Pin Tab ‘Option ke 2mesti ramai yang tidak menyukai facebook chat yang baru bukan? terima kasih kepada eins.my kerana berkongsi satu plugin yang membolehkan kita revert kembali dari facebook chat yang baru kepada facebook chat yang lama. nak tau bagaimana?untuk penguna chrome korang hanya perlu install Facebook Sidebar Chat Reversion ini untuk kembalikan facebook chat yang lama itu, manakala untuk penguna firefox korang kena install  Greasemonkey or Scriptish dulu sebelum install plugin yang S.F bagi tadi
ok selamat mencuba kawan-kawan..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...